Pasta Niçoise


We maken nog eens een lekkere pasta: Pasta Niçoise.
Een knipoog naar de gekende Salade Niçoise, vol gezonde vitaminen.

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 100 g volkorenspaghetti
✓ 1 blikje tonijn in eigen nat
✓ 1 ui
✓ 200 g verse snijbonen
✓ 2 el groene olijven
✓ 1 blikje piperade
✓ 1 blokje magere groentebouillon
✓ 1 el Provençaalse kruiden
✓ 1 el spaghettikruiden
✓ 2 kl olijfolie


We zetten al eerst en vooral 1 grote pot en een kleinere pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.

De grootste pot mag je vullen met water en een kl olijfolie; hierin gaan we straks onze pasta koken.
Zet er dus maar een grote vlam onder.
Intussen schillen we de ui, en snijden hem in stukken.
De snijbonen mag je ook wassen, en snijden we eveneens in fijne stukjes.

We voegen 1 kl olijfolie toe aan de kleinste pot, die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Voeg hierna de snijbonen en de ui toe, en stoof goed aan. (niet kleuren)
Voeg nu 1 glas water toe, de piperade, de olijven, de spaghettikruiden, de Provençaalse kruiden, alsook het bouillonblokje.
Laat dit nu maar lekker verder pruttelen met een deksel op een laag vuur.

Nu mag je de pasta in de grootste pot doen.
Laat dit nu maar lekker koken…
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 8 minuutjes, of volgens instructies pak)

De groenten zullen ondertussen bijna klaar zijn.
Laat de tonijn uitlekken, en voeg toe aan de groenten.
Roer goed door, en kruid deze vervolgens af met peper en zout – indien nodig

Wanneer de pasta gaar is giet je deze af, en laat goed uitlekken.
Serveer de pasta in een diep bord, garneer er de groenten over, en werk eventueel af met wat extra Provençaalse kruiden.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *