Pasta met spinazie & ricotta


We maken nog eens een vegetarisch gerecht, in de vorm van een lekkere pasta: Pasta met spinazie & ricotta.

Ricotta bevat een pak minder vet en calorieën dan “gewone” kaas, dus past hij perfect in onze Healthy Lifestyle.
Een heerlijk en puur recept, vol smaak.

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 100 g volkorenspirelli
✓ 1 pak verse spinazie
✓ 1 ui
✓ 1 teentje look
✓ 2 eieren
✓100 g ricotta
✓1 snuifje muskaatnoot
✓2 kl olijfolie


We zetten al eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.
Deze pot mag je vullen met water en een kl olijfolie; hierin gaan we straks onze pasta koken.

Intussen schillen we de ui en de look, en we snijden dit in zo fijn mogelijke stukjes.
De maken we schoon, en hier halen we het mes eens door.

We voegen 1 kl olijfolie toe aan een tweede pot, die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de ui en look aan, tot ze glazig zien. (niet kleuren)
Voeg nu de spinazie toe, roer goed door, en laat het de warmte opnemen.
Op dit ogenblik lijkt het nog veel te veel spinazie, maar je zal zien dat het volume flink zal afnemen door de warmte.

Nu mag je de pasta in de grootste pot doen.
Laat dit nu maar lekker koken…
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 8 minuutjes, of volgens instructies pak)

We nemen er een mengkom bij, en we breken hierin de eieren.
Voeg hier nu de ricotta bij, roer goed door tot je een gladde saus bekomt, en kruid deze saus vervolgens af met peper, zout en de muskaatnoot.
Hier mag nu ook de aangestoofde spinazie bij, en roer goed door.

Wanneer de pasta gaar is giet je deze af, en laat goed uitlekken.
Serveer de pasta in een diep bord, garneer er de saus over, en werk eventueel af met wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *