Ovenschotel met vis en erwtenpuree


We maken vandaag nog eens een lekker visgerecht.
We gaan voor een ovenschotel met vis en erwtenpuree.

Anders dan gewoonlijk, is dit gerecht niet voor 1 persoon, maar voor 2 personen voorzien.
Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 500 g aardappelen (loskokend)
✓ 200 g erwten (diepvries
✓ 1 grote ui
✓ 250 kabeljauw
✓ 30 g havermout
✓ 200 ml magere melk
✓ 1 blokje magere visbouillon
✓ 1 ei
✓ 1 handje kervelpluksels


Om te starten verwarmen we de oven voor op 180° C, en zetten we een pot op het vuur om de aardappelen te koken.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker, en intussen schillen we ook al de aardappelen en de ui.

Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Intussen snijden we de ui in fijne blokjes. (brunoise)
Vervolgens mag de gesneden ui bij de aardappelen, en mag dit mee koken.
Nu mag ook alvast de rauwe kabeljauw in een ovenschaal, zodat het 1/3 van de bodem van de schaal bedekt.

In een potje mag je nu de melk doen, samen met het bouillonblokje en de havermout.
Breng dit aan de kook, en roer geregeld goed door.
Let op dat het bouillonblokje volledig uitgesmolten is.

Wanneer de saus kookt, zet je er even de staafmixer in.
Let erop dat je een gladde saus bekomt, zonder klontertjes.
Is ze te dik leng je aan met een beetje melk, is ze te dun voeg je een beetje havermout toe en mix je nog eens goed door.
Laat na het mixen de saus nog eens koken, en roer nog eens goed door.

Wanneer de aardappelen gaar zijn, doe je er de erwten bij, laat nog 1 minuut doorkoken, en kan je deze afgieten.
Plet de aardappelen met een pureestamper, en voeg 1 eidooier en een scheutje magere melk toe.
Kruid af met peper en zout.

De puree mag je nu op het vrije stuk van de ovenschaal doen, en nappeer de saus over de kabeljauw.
Zorg hierbij dat elk stukje kabeljauw saus heeft gezien.
Laat dit nu een kwartiertje garen in de oven.

Vervolgens zetten we de grill op, en mag de schotel enkele minuten onder grill.
Van zodra je een mooi korstje hebt gekregen, kunnen we serveren.

Werk tot slot af met de kervelpluksels.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *