Omelet met ham


Omeletten vind je in vele variaties.

Wij houden het vandaag simpel, maar daarom niet minder lekker!
Volgende ingrediënten hebben we nodig:


✓ 2 eieren
✓ 100 gr schouderham
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 kl arachideolie
✓ 4 sneetjes brood (vollerkoren of biaform)


Laat eerst en vooral een pan met antikleeflaag voor verwarmen op een zacht vuurtje.

Breek vervolgens de eieren in een kommetje, doe er een snuifje zout bij, en klop de eieren schuimig met een vork of klopper.
Ondertussen kan je de ham in kleine stukjes snijden, of scheuren met je vingers.

Doe vervolgens de archideolie in de pan, en zorg ervoor dat de pan overal arachideolie heeft gezien; door bijvoorbeeld met een keukenpenseel de olie te verdelen.
Het eventueel “teveel” aan olie giet je hierbij terug uit de pan in een potje.

Voeg hierbij de stukjes ham toe, en laat kort bakken.
Als deze een beetje gekleurd zijn, is het tijd om de geklopte eieren erbij te doen, en het geheel te laten garen.

Werk tot slot af met fijngehakte peterselie en peper van de molen, en klaar!

Serveer met het brood!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *