Nasi Goreng Bart’s style


Ook dol op Chinese (afhaal)gerechten, maar bang van het aantal calorieën?

Dan maak je gewoon toch zelf een heerlijke schotel, zodat je bewust kan spelen met smaken en gezonde ingrediënten.
We maken dan ook Nasi Goreng Bart’s style.

Wat we hiervoor nodig hebben:


✓ 1 ui
✓ 1 wortel 
✓ 1 gele paprika
✓ 2 el diepvrieserwten
✓ 1 teentje look
✓ 1 kipfilet
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 2 eieren
✓ 2 handjes zilvervliesrijst
✓ 2 el zonnebloemolie


Om te beginnen zetten we onze wokpan op een hoog vuur.

Op een apart vuur zetten we een klein potje voor de rijst.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de rijst toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Een gloeiend hete wok is noodzakelijk om optimaal te kunnen wokken.
Terwijl jouw wokpan warmte krijgt, snij je de kipfilet in fijne blokjes.

Ook de groenten mag je wassen en schillen, en in fijne blokjes snijden. (brunoise)
Zet ook alvast een klein pannetje op een laag vuur, om een omeletje te bakken.

Doe vervolgens de zonnebloemolie in de wok, en zorg ervoor dat de wok overal zonnebloemolie heeft gezien; door bijvoorbeeld met een keukenpenseel de olie te verdelen.
Het eventueel “teveel” aan olie giet je hierbij terug uit de wok in een potje.

Voeg hierna de kippenblokjes toe en schroei deze mooi dicht met – nog steeds – het hoogste vuur.
Wanneer de kip mooi gekleurd is, is het tijd om de groenten toe te voegen, maar wacht nog met de erwten.
Geef de wok de gelegenheid om terug op temperatuur te komen; ga er op dit ogenblik niet in roeren.

Als je merkt dat het begint te bakken, kan je af en toe roeren in wok.
Let erop dat het zeker niet verbrand of aanzet.
Op dit moment mogen ook de erwtjes erbij, en mag je nog eens laatste keer goed door roeren.

Breek de eieren in een kommetje, klop tot schuim met een vork, en voeg de tweede kl olie toe aan het pannetje.
Bak een omelet, en ga hier een goed door met een vork zodat je een roerei krijgt.
Dit mag je nu eveneens aan de groenten toevoegen, en goed doorroeren.

Nu is het – als alles goed is – eveneens het moment aangebroken om ook de rijst af te gieten.
Ook de rijst mag nu bij de groenten, voeg ook de kippenkruiden toe, en roer dit nu een laatste keer goed door.
Serveer dit gerecht tot slot in een diep bord.

Tip: smaakt heerlijk met onze zelfgemaakte warme currysaus!


Enjoy!


2 gedachten over “Nasi Goreng Bart’s style

  • 10 februari 2017 om 21:55
    Permalink

    Dankjewel om mij met deze site kennis te laten maken .
    Nasi wordt mijn favoriet !
    Top blog !

    Beantwoorden
    • Bart_Daems
      10 februari 2017 om 22:13
      Permalink

      Dankjewel Bianca!
      Succes!

      Mvg,
      Bart

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *