Mugcake met appel en rozijnen


Je ziet ze tegenwoordig op elk forum of facebookgroepje verschijnen: mugcakes.

Het is dan ook super eenvoudig om te maken, snel klaar, en geeft lang een verzadigend gevoel.
Wij gaan aan de slag om een gezonde variant te maken: met appel en rozijnen.

Dit recept is voorzien voor 2 mugcakes; je kan er 1 bewaren voor later op de dag, of iemand anders blij maken.
Hoe maken we dit?


✓ 2 eieren
✓ 4 el haverzemelen
✓ 1 kl rozijnen
✓ 1 kl amandelpoeder
✓ 1 snuifje bakpoeder
✓ 1 snuifje kaneel
✓ 1 appel
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt


We starten met een potje op het vuur te zetten, en laten dit op temperatuur komen.

Ondertussen schillen we de appel, ontdoen hem van het klokhuis en snijden hem in kleine blokjes.
Doe een half glas water in dit potje, en voeg de stukjes appel en de rozijnen toe.

Neem een snijplank, snij de vanillestok doormidden, en schraap de zaadjes uit. (hoe je dit doet vindt je hier)
Voeg hierna de zaadjes bij de appelen, en ook het vanillestokje zelf mag hierbij.

Doe hierbij nu ook de kaneel, de tafelzoetstof, en breng aan de kook.
De bedoeling is dat dit écht appelmoes wordt, dus kook de appelen echt plat en roer geregeld door.

Als de appelmoes klaar is, verwijder je de vanillestok, en laat je deze afkoelen.
Voeg nu de haverzemelen, het bakpoeder, de 2 eieren en het bakpoeder toe, en roer dit beslag goed door.
Verdeel vervolgens het beslag over 2 mokken, en zet ze elk afzonderlijk 2,5 minuut in de microgolfoven op volle kracht.

Laat afkoelen tot ze lauwwarm zijn, en serveer in de mok of op een bordje.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *