Minuutsteak met bonensalade en zuiderse aardappelen


Een minuutsteak is een dun lapje vlees, dat slecht heel weinig gaartijd nodig heeft.
Bak het daarom zeker niet te lang, zodat het lekker sappig blijft.

Wij gaan aan de slag met varkensvlees, in een lekker zuiders gerechtje.

Zo maken we het:


✓ 150 g minuutsteak
✓ 3 kleine krielaardappelen
✓ 1 el magere sladressing (type -50% V.G.)
✓ 1 kl curryketchup
✓ 1 blik prinsessenboontjes (in stukjes)
✓ 1/2 ui
✓ 5 zongedroogde tomaatjes (halfgedroogd)
✓ 1 snuifje kippenkruiden
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 kl rozemarijn (gedroogd)
✓ 1 snuifje grof zeezout
✓ 1 snuifje gedroogde look
✓ 1 kl arachideolie


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan en een potje op het vuur, zodat deze goed warm kunnen worden.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de krielaardappelen in hun schil toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de minuutsteak in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Haal het vlees vervolgens uit de pan en hou deze opzij op een warme plaats bij het fornuis, maar doe de pan nog niet weg.

We maken onze ui schoon, en snijden in kleine stukken.
Ook de zondgedroogde tomaatjes laten we goed uitlekken en deppen we af. Hak ze vervolgens eveneens in fijne stukjes.
We voegen alles samen in een mengkom, kruiden af met de kippenkruiden, en bestrooi met de gehakte peterselie.
Roer alles even door, en zet opzij.

Intussen zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Snij in 2 en leg ze zonder olie in de grillpan, en kruid af met de rozemarijn en de lookkruiden.
Laat kort even bakken voor een lekkere grillsmaak.

Wanneer je gaat serveren, voeg je de sladressing en de ketchup toe aan de bonensalade, en roer je alles nog even door.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie bonensalade.

Werk het vlees en de krielaardappelen tot slot af met een beetje grof zeezout, en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *