Minestrone healthy style


Soep blijft een smakelijke bron van vitaminen; wij maker er dan ook een goede gewoonte om dit regelmatig te eten.

Als we soep maken, dan maken we meteen een grote pot welke we verdelen over kleine potjes en invriezen.
Zo hebben we steeds beschikking tot verse soep, ook als we weinig tijd hebben.
Vandaag staat er een lekkere minestrone op het menu.

Hoe beginnen we eraan?


✓ 2 uien
✓ 1 teentje look
✓ 1 courgette
✓ 3 takken prei
✓ 3 takken bleekselder
✓  3 wortelen
✓ 1 el olijfolie
✓ 1 blikje tomatenpuree
✓ 1 blik tomatenblokjes
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 2 kl tellofix (magere groentebouillon, hier te koop)


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.

Intussen schillen we de ui en de look, en wassen we de rest van de groenten.
Maak alle groenten schoon, en snij vervolgens deze groenten in zo fijn mogelijke dobbelsteentjes.

Vervolgens zetten we een grote pot op het vuur, en voegen 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik hiervoor desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens alle groenten kort aan, tot ze glazig zien. (zeker niet kleuren)

Voeg nu de tomatenpuree toe, en laat even verder stoven.
Nadien vullen we aan met water tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook, en voeg de tellofix en de tomatenblokjes toe.

Laat dit nu doorkoken, en kruid af met peper en zout. (indien nodig)
Laat terug even opkoken, en serveer de soep in een soepbord of kommetje met de gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *