Mignonette met witte kool en krieltjes


Een varkensmignonette is een stukje uit de rug, en zeer mager vlees.
Mignonetten worden best kort gebakken; zodat ze sappig blijven, en superlekker.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g varkensmignonetten
✓ 3 kleine krielaardappelen
✓ 1 witte kool
✓ 1 ui
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 1 scheut magere melk
✓ 1 snuifje nootmuskaat
✓ 2 kl arachideolie
✓ 1 takje platte peterselie


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potjes op het vuur, zodat deze goed warm worden.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de krielaardappelen in hun schil toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de mignonetten in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees 2 minuten bakken op een lager vuur, haal ze uit de pan, en wikkel ze in zilverpapier.
Hou deze opzij op een warme plaats bij het fornuis.

Snij ondertussen de ui, in fijne blokjes (brunoise), en voeg de andere kl arachideolie toe in het andere potje.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en we laten deze mooi glazig bakken.

Intussen maken we de witte kool schoon, en we raspen hiervan 250 gram.
Indien je geen rasp hebt, snij de witte kool dan zo fijn mogelijk met een keukenmes.
Dit mag nu bij de ui, en we stoven deze mee aan.

Wanneer deze even mee hebben gestoofd, voegen we een scheut melk toe, en het bouillonblokje.
Laat dit nu enkele minuten goed doorkoken onder deksel, en check af en toe de garing terwijl je eens goed door roert.
Let erop dat het bouillonblokje goed is versmolten.

Intussen zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Werk het vlees en de krielaardappelen tot slot af met een beetje grof zeezout, een snuifje nootmuskaat, de platte peterselie, en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *