Mignonette “Blackwell”


Vandaag staat er nog eens varkensvlees op het menu.

Een mager stukje vlees weliswaar; de mignonette, welke we serveren met Blackwellsaus en wortelen.
een bordje vol smaak, met en positieve invloed op jouw gewicht.

Voor het gerecht van vandaag hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g Varkensmignonette
✓ 2 kleine aardappelen (type vastkokend)
✓ 3 wortelen
✓ 1 ui
✓ 1 blokje vleesbouillon (mager)
✓ 1 takje tijm
✓ 1 blaadje laurier
✓ 1 el Provençaalse kruiden
✓ 2 el pickles
✓ 1 snuifje muskaatnoot
✓ 2 kl arachideolie


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potjes op het vuur, zodat deze goed warm worden.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker, en schillen de aardappelen.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de mignonette in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur, en kruid af met peper en zout.
Let op dat het vlees niet te ver bakt, want dan wordt het droog.

Snij ondertussen de ui, in fijne blokjes (brunoise), en voeg de andere kl arachideolie toe in het andere potje.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en we laten deze mooi glazig bakken.

Intussen schillen we de wortelen, wassen ze, en snijden deze eveneens in brunoise.
Ze mogen nu bij de ui, en we stoven deze mee aan.
Wanneer deze even mee hebben gestoofd, voegen we een half glas water toe, het takje tijm, de nootmuskaat, het blaadje laurier, en het bouillonblokje.
Laat dit nu enkele minuten goed doorkoken onder deksel, en check af en toe de gaartijd terwijl je eens goed door roert.
Wanneer de wortelen gaar zijn mag dit van het vuur, en mag je het “teveel” aan water in een derde potje gieten.

Bij dit beetje kookvocht mag je nu de pickles voegen, en even laten opkoken.
Roer goed door, en kruid af met peper en zout. (indien nodig)

Intussen zullen ook de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Werk het bordje tot slot af met een beetje peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *