Mangomousse


We maken vandaag een heerlijk mangomousse.
Hier kwam ik eerder toevallig op uit: bleek er nog een mango in onze ijskast te liggen die eigenlijk té rijp was om zo op te eten.

Ideaal om mee te experimenteren en iets uit te proberen, en zo is deze mangomousse ontstaan… 🙂
Met onderstaand recept, maak je 2 porties heerlijke mangomousse.

Volgende ingrediënten hebben we nodig:


✓ 1 zakje Klop-klop (meer info vind je hier)
✓ 80 ml Alpro Soyadrink Coconut Original (zie hier voor het product)
✓ 1 kl zelfgemaakte vanillesucralose (hoe je dit maakt vind je hier)
✓ 1 rijpe mango


We starten met onze mango te schillen, en de pit te verwijderen.

3/4 van het vruchtvlees doen we in een hakmolen, en hakken we tot je een fijne mangopuree bekomt.
De overige mango, mag je in kleine dobbelsteentjes (brunoise) versnijden, en houden we opzij voor de afwerking.

Doe de inhoud van het zakje Klop-Klop samen met de Alpro Soyadrink in een kommetje, en zet er de mixer in.
Klop op tot een stevig geheel, en voeg de mangopuree en de vanillesucralose toe.

Klop vervolgens nog 4 minuten verder op, en verdeel de mangomousse over 2 kommetjes.
Zet de mousse nu voor een half uurtje in de koelkast.

Werk vlak voor het serveren nog af met de fijn gesneden mango.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *