Luikse Salade


Mijn vrouwtje is helemaal gek op salades.

Meestal denkt men hierbij aan rauwkost, maar we maken vandaag een lauw-warme salade met gekookte groenten: Luikse salade.
Een fantastisch lekker bord vol power en smaak.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 200 g sperzieboontjes
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 1 ui
✓ 100 g gekookte hamblokjes
✓ 2 el kwark (mager)
✓ 1 el graanmosterd
✓ 1 kl arachideolie
✓ 1 scheut azijn
✓ 1 handje kervelpluksels
✓ 1 ei


We starten met een grote pot water en een pan op het vuur te zetten.

Schil intussen ook alvast de aardappelen en de ui.
Snij de aardappelen in grove stukken en de ui in halve ringetjes.
Ook de boontjes mogen worden gewassen, en schoongemaakt.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen, de boontjes, het ei en de ui toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Aangezien je de aardappelen in kleinere stukken hebt gesneden, zal alles gelijktijdig gaar zijn. (+/- 10 min)
Doe 1 kl arachideolie in de hete pan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de hamblokjes in de pan, en bak deze kort aan.
Zet dit vervolgens opzij.

We nemen er een potje bij, en doen hierin de kwark, de mosterd, en een scheutje azijn.
Kruid af met peper en zout, en hou opzij.
Intussen zullen de aardappelen en de boontjes gaar zijn, en kan je deze afgieten.

Hou het ei apart en laat schrikken onder ijskoud water.
Vervolgens mag je het ei pellen en in 4 snijden, en bij de aardappelen en de boontjes voegen.
Laat dit alles nu een kwartiertje afkoelen.

Schik alles nu samen op een bord, samen met de kervelpluksels.
Werk af met een beetje van onze mosterddressing, en kruid af met peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *