Looksaus (warm)


Looksaus: bijzonder lekker, maar dit wordt gemaakt op basis van room en boter.

Wij maken dit vandaag op een alternatieve manier, en we houden het low-fat.
Op die manier kan je lekker genieten, zonder je schuldig te voelen!

Deze looksaus smaakt heerlijk bij gebakken scampi, kikkerbilletjes, kip, mosselen, …

Hoe maken we dit?


✓ 2 teentjes look
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 200 ml melk (mager)
✓ 20 g havermout
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)


De looksaus maken is eigenlijk bijzonder eenvoudig.
We starten met de look schoon te maken en in grove stukken te snijden.

We doen de melk in een pot, samen met de look en een bouillonblokje.
Breng dit aan de kook, en voeg de havermout toe.
Breng dit mengsel opnieuw naar het kookpunt, zet er de staafmixer in, en mix goed door tot je een gladde saus hebt.
Laat nog 1 keer goed opkoken, kruid af met peper en zout, roer goed door, en klaar!

Werk ten slotte af met de gehakte bieslook en wat extra peper van de molen.
Easy, toch?


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *