Linzensoep


Soep blijft een smakelijke bron van vitaminen; wij maker er dan ook een goede gewoonte om dit dagelijks te eten.

Als we soep maken, dan maken we meteen een grote pot welke we verdelen over kleine potjes en invriezen.
Zo hebben we steeds beschikking tot verse soep, ook als we weinig tijd hebben.

Vandaag staat er een lekkere linzensoep op het menu.
Voor dit gerecht baseren we ons op de Indiase rode linzencurry die we laatst maakten.

Hoe beginnen we eraan?


✓ 2 uien
✓ 1 teentje look
✓ 1 bussel prei
✓ 1 bussel bleekselder
✓ 200 g gedroogde rode linzen
✓ 1 el olijfolie
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 el currypasta
✓ 1 el garam masala
✓ 1 dik stuk gember
✓ 4 l verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.

Intussen schillen we de ui en de look, en wassen we de rest van de groenten.
Maak alle groenten schoon, en snij vervolgens deze groenten in grove stukken.
De snijwijze heeft geen belang, aangezien we de soep straks zullen mixen.

Vervolgens zetten we een grote pot op het vuur, en voegen 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik hiervoor desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de groenten kort aan, tot ze glazig zien. (zeker niet kleuren)

Nadien vullen we aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook, en voeg de currypasta en de garam masala toe.

Laat dit nu 20 minuten koken, zet er de mixer in, en kruid af met peper en zout. (indien nodig)
Laat nog even doorkoken, en serveer de soep in een soepbord of kommetje met de gehakte bieslook.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *