Lamsfilet met Provençaalse boontjes


Vandaag maken we gegrilde lamsfilet met Provençaalse boontjes.
Een fantastisch lekker bord vol power, smaak en lekkere groenten.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g lamsfilet
✓ 1/3 zakje aardappelschijfjes (supermarkt)
✓ 220 g sperzieboontjes
✓ 1 sjalot
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 1 kl lookkruiden
✓ 10 kerstomaten
✓ 2 kl arachideolie
✓ 1 el Provençaalse kruiden
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 blokje magere rundsbouillon
✓ 4 el havermout


We starten met het lamsvlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 3 potjes op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Dop ook alvast de boontjes en maak de sjalot schoon, snij ook de sjalot alvast in fijne blokjes. (brunoise)

We warmen eveneens al 1 l water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in de warme pot giet, kan je hierbij onmiddellijk de boontjes toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en check geregeld de garing. (laat ze niet te lang koken)

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg het vlees in de pan, kruid af met de kippenkruiden, en schroei het vlees mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur, volgens uw favoriete bakwijze. (desnoods met een deksel op)

We nemen er ons tweede potje bij, en doen ook hierin een kl arachideolie.
Voeg er onze gesneden sjalot aan toe, en stoof aan.
Hou dit goed in de gaten, en let op dat de sjalot niet verbrand.

Nu mogen ook de kerstomaatjes erbij, samen met de lookkruiden en de Provençaalse kruiden.
Roer goed door, en kruid af met peper en zout.
Wanneer de boontjes gaar zijn, mogen deze bij de gestoofde kerstomaatjes.
Roer goed door, en hou even opzij.

Intussen mogen de aardappelschijfjes mee in de grillpan.
Laat deze mee bakken, en kruid af met peper en zout.

In het derde potje mag een glas water, de havermout, en het bouillonblokje; breng dit alvast aan de kook.
Als deze vleessaus kookt zal je zien dat deze mooi is ingedikt door de havermout.
Zet hier nu de staafmixer in, en mix goed door.
Je kan de saus eventueel nog door een fijne zeef halen, zodat er een gladde saus over blijft.

Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie boontjes, en een beetje saus.
Kruid af met peper van de molen, en de gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *