Kipsaté met quinoasalade en basilicumdressing


De lente is in het land, en dat vertaalt zich op onze borden.

Vandaag een heerlijk en gezond gerecht, dat eventueel ook perfect kan worden bereid op de barbecue.
Om er daarna lekker van te genieten in de tuin of op het terras. 🙂

Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g kipfilet
✓ 2 el quinoa
✓ 1 tak bleekselder
✓ 3 uien
✓ 1/4 stengel prei
✓ 2 rode paprika’s
✓ 1 wortel
✓ 1/4 courgette
✓ 1/2 kl currykruiden (mild)
✓ 1 el basilicumdressing (hoe je dit maakt vind je hier)
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 3 kl arachideolie


De quinoasalade
De quinoasalade is zeer gemakkelijk om te maken, en kan perfect op voorhand.

Snij hiervoor de ui in fijne blokjes (brunoise), en voeg 1 kl arachideolie toe in een klein potje welke je op het vuur mag zetten.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en we laten deze mooi glazig bakken.
Nu mag de quinoa erbij, en laat ook deze heel kort meestoven.

We warmen eveneens al 1 l water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in de warme pot met de ui giet, kan je hierbij onmiddellijk de quinoa toevoegen.
Vergeet hierbij niet een bouillonblokje toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 12 minuten)
Check na het koken ook hier de kruiding, en kruid eventueel bij met zout en peper.
Hou dit nu even opzij.

De rest van de groenten – behalve 1 paprika – snijden we in zeer fijne blokjes. (brunoise)
Zet een pot op het vuur, en doe hierin de derde kl arachideolie, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)

Stoof de groenteblokjes kort aan, en kruid bij met peper, zout en de currykruiden.
Voeg de groenteblokjes bij de quinoa, en roer goed door.
Zet opzij, en laat afkoelen tot dit lauw, of zelfs helemaal afgekoeld is.


De kipsaté
Ook wat betreft de kipsaté is er een beetje voorbereidend werk.

We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uurtje mag ook de oven mag al worden voorverwarmd op 180° C, en mag je een grillpan op het vuur zetten om voor te verwarmen.

Maak de ui en de paprika schoon, en snij in stukjes van +/- 2cm op 2 cm.
Ook het vlees snijden we in grote blokjes.

Vervolgens nemen we er een satéprikker bij, en we steken er een stukje paprika, een stukje ui, en een stukje vlees op.
Ga op die manier verder tot de ganse prikker gevuld is.
Ikzelf werk graag met 2 prikkers, omdat dit het omdraaien van het vlees gemakkelijker maakt.
Kruid hierna de brochette rijkelijk af met de kippenkruiden

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de brochette in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Leg vervolgens het vlees in een ovenschaal, en laat garen in de oven gedurende 20 minuten.

Wanneer alles klaar is schik je de quinoasalade en de kipsaté op een bord, werk af met de basilicumdressing, en dien op.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *