Kippenburger met schorseneren


Vandaag maken we nog eens een lekkere kippenburgers.

Hierbij maken we het ons vandaag eens gemakkelijk door met groenten uit een bokaal te werken: schorseneren.
Een pak minder werk dan met de verse variant aan de slag te gaan, en ook superlekker van smaak.

Aangezien groenten uit conserven, diepvries, en bokalen na de oogt zo snel mogelijk worden verwerkt, zitten ze boordevol vitaminen.
Ook al geef ik de voorkeur aan vers, af en toe moet het kunnen…
Het recept is – zoals altijd – berekend op 1 persoon; behalve de kippenburgers.

Hier kan je er namelijk 6 van maken, maar natuurlijk slechts 1 per persoon van op eten…
Hier gaat de rest in de diepvriezer, voor als we eens weinig tijd hebben.

Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 3 kipfilets
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 1 bokaal schorseneren
✓ 2 uien
✓ 1 eidooier
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 1 blik tomatenblokjes
✓ 1 kl Italiaanse kruiden
✓ 2 kl arachideolie


De kippenburgers
We starten met onze kipfilets in grove stukken te snijden, en doen deze in enkele keren in een hakmolen.
Hak de kip goed fijn, en doe de gehakte kip in een mengkom.

We nemen er 1 ui erbij, hakken deze eveneens in kleine stukjes, en malen deze fijn in de hakmolen.
We voegen onze ui en de kippenkruiden aan het gehakt toe, alsook 1 eidooier.

Vervolgens wassen we grondig onze handen, we verwijderen eventuele ringen, en we gaan de boel lekker kneden. (laat je maar eens goed gaan!)
tot slot rol je 6 gelijke ballen, die je individueel dan weer kan modelleren naar een hamburger.

Leg de burgers op een bord, dek af met plasticfolie, en laat – bij voorkeur 24 uur – rusten in de koelkast.


De algemene bereiding
We starten met de hamburger op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potjes op het vuur, zodat deze goed warm kunnen worden.
Intussen schillen we onze aardappelen en de ui, en we snijden deze in kleine stukken.
We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen aan toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de kippenburger in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur, en onder een deksel.

Voeg nu de andere kl arachideolie toe in de andere pot.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en we laten deze mooi glazig bakken. (zeker niet kleuren)
Intussen nemen we er de schorseneren bij, we laten ze uitlekken in een vergiet, en we spoelen ze grondig onder koud water.
Dit mag nu bij de ui, en we stoven de schorseneren kort mee aan.

Wanneer deze even mee hebben gestoofd, voegen we een tomatenblokjes toe, de Italiaanse kruiden, en het bouillonblokje.
Laat dit nu enkele minuten goed doorkoken onder deksel, en roer af en toe goed door.
Let er zeker op dat het bouillonblokje goed is versmolten.

Na een 20-tal minuten zullen ook de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Roer nog eens goed door, en schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *