Kipbrochette met aspergesalade


We zitten nog steeds in het aspergeseizoen, reden te meer om er vandaag nog eens mee aan de slag te gaan.

Er staat vandaag een kipbrochette met aspergesalade op het menu; een heerlijk bordje met een variatie aan lekkere asperges.
Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 kipfilet
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 150 g witte asperges
✓ 150 g wilde asperges
✓ 150 g groene asperges
✓ 2 uien
✓ 1 blokje groentebouillon
✓ 1 rode paprika
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 2 kl arachideolie


De aspergesalade

We zetten een pot op het vuur om de asperges te stomen.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.

Intussen wassen en schillen we de asperges. (hoe je dit doet zie je hier)
De groene asperges en de wilde asperges hoef je niet te schillen aangezien deze slechts een heel dun schilletje hebben.

Als je het heet water vervolgens  in een warme pot giet, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we de verschillende soorten asperges leggen.
Kruid nu ook de asperges af met peper en zout, en zet hier bovenop een deksel.

Na een 8-tal minuten zullen de asperges gaar zijn. (check de garing van de asperges even met een mesje)
Haal de asperges uit, en zet opzij.

Neem er 1 ui bij, en snij in fijne blokjes. (brunoise)
We zetten tevens een potje op het vuur met 1 kl arachideolie, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)

We voegen de ui toe aan het potje, en stoven aan tot deze glazig zien.
Intussen snijden we de asperges in hapklare stukjes van ongeveer 2 cm.
Ook deze mogen bij de ui gevoegd worden, en roer dit nu goed door.
Voor eveneens een half glas water toe, alsook de peterselie en de gehakte bieslook.

Kruid dit ten slotte af met peper en zout, en laat het geheel afkoelen in de koelkast.


De kipsaté
Ook wat betreft de kipsaté is er een beetje voorbereidend werk.

We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uurtje mag ook de oven mag al worden voorverwarmd op 180° C, en mag je een grillpan op het vuur zetten om voor te verwarmen.

Maak de ui en de paprika schoon, en snij in stukjes van +/- 2cm op 2 cm.
Ook het vlees snijden we in grote blokjes.

Vervolgens nemen we er een satéprikker bij, en we steken er een stukje paprika, een stukje ui, en een stukje vlees op.
Ga op die manier verder tot de ganse prikker gevuld is.
Ikzelf werk graag met 2 prikkers, omdat dit het omdraaien van het vlees gemakkelijker maakt.
Kruid hierna de brochette rijkelijk af met de kippenkruiden.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de brochette in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Leg vervolgens het vlees in een ovenschaal, en laat garen in de oven gedurende 20 minuten.


De rest van de bereiding

We zetten een pot op het vuur om de aardappelen te koken.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker, en intussen schillen we ook al de aardappelen.

Als je het heet water vervolgens met het bouillonblokje in een warme pot giet, kan je de aardappelen erbij doen.
Als de aardappelen na een 20-tal minuten gaar zijn, mag je deze afgieten.

Schik nu de aardappelen met de kippenbrochette op een bord, en garneer er een flinke schep van onze aspergesalade bij.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *