Kip Tandoori


Kip Tandoori: we gaan vandaag de Indiase toer op.

In principe wordt de kip hierbij een ganse nacht in een marinade, maar wij gaan het iets eenvoudiger en sneller doen.
Een heerlijk kruidig gerecht, boordevol smaak!

Deze ingrediënten heb je nodig:


✓ 1 rode ui
✓ 1 kipfilet
✓ 1/2 rode paprika
✓ 1 teentje look
✓ 1 wortel
✓ 2 stengels bleekselder
✓ 1 stuk gember (ter grootte van een golfbal)
✓ 1 kebabbroodje
✓ 1 el tandooripasta
✓ 1 el tandoorikruiden
✓ 2 el magere yoghurt
✓ 1 kl arachideolie


Voor een optimaal resultaat: haal de kip op voorhand uit de koelkast zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Snij dit alvast in mooie blokjes, en hou even opzij.

Na een half uurtje zetten we een grote pot op het vuur, en we geven deze alvast wat warmte.
Ook de grill in de oven mag je al voorverwarmen op vol vermogen.
Intussen schillen we de ui, de look, de selder, de paprika, en de wortel, en we snijden deze in blokjes. (brunoise)

Ook de gember mag worden geschild, en fijn worden geraspt.
Indien je een hakmolen hebt, kan je de gember ook in de hakmolen fijnhakken.

Doe 1 kl arachideolie in de pot, let erop dat deze goed uitgespreid is (gebruik desnoods een keukenpenseel), en voeg hier de kip aan toe.
Bak de blokjes kip goed aan, maar zorg dat het niet aanbrandt.
Wanneer alle blokjes gebakken zijn, mag je de ui, de look, de selder, de wortel, de paprika en de gember in dezelfde pot mee aanstoven.

Wanneer alles goed is aangestoofd, voeg je de tandoorikruiden en de tandooripasta toe, en laat je dit goed doorkoken onder deksel.
Na een kwartier check je of de wortel (dit is de hardste groente) gaar is.
Indien dit het geval mag de yoghurt erbij, en laat je terug even opkoken.
Kruid eventueel bij met peper en zout, roer goed door, en zet opzij.

Het kebabbrood mag je nu een beetje nat maken, en onder de grill leggen.
Blijf hier echter wel bij, want dit kan snel verbranden…

Serveer de Kip Tandoori met het brood!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *