Kip-citroen met gestoofd witloof


Vandaag nog eens een heerlijk recept met kip.
Misschien niet onmiddellijk alledaags, maar absoluut een super lekkere combinatie.

Voor dit gerecht hebben we de volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 kipfilet
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 1 kleine ui
✓ 3 stronken witloof
✓ 1 grote citroen
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 2 kl arachideolie


We starten met onze kip op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potten op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Verwarm ook alvast de oven voor op 180° C.
Warm eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen in hun schil toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let geregeld op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Kruid de kipfilet met de kippenkruiden, leg hem in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Leg de dichtgeschroeide kipfilet in een ovenschaal en laat vervolgens de kip garen in de oven voor een kwartiertje.
Pers er ook alvast een halve citroen over uit.

Schil en snij ondertussen de ui, in fijne blokjes (brunoise), en voeg de andere kl arachideolie toe in de andere pot.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en we laten deze mooi glazig bakken. (zeker niet kleuren)

Intussen nemen we er de witloofstronkjes erbij, we spoelen deze onder koud water, en snijden deze in kleine stukjes.
Dit mag nu bij de ui, en we stoven het witloof kort mee aan.
Kruid vervolgens af met peper en zout.

Neem de 2-de halve citroen en snij er een schijfje vanaf, de rest van de citroen pers je nogmaals uit over de kip.
Intussen zullen ook de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Kruid de kipfilet eventueel nog af met wat extra kippenkruiden, werk af met het schijfje citroen en serveer!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *