Kangoeroesteak met groentesalsa & ovenaardappel


We gaan vandaag eerder de exotische toer op met een heerlijk mager stukje vlees: Kangoeroesteak met groentesalsa & ovenaardappel.
Voor de barbecue liefhebbers onder ons: dit gerecht kan ook perfect worden bereid op de grill.

Deze ingrediënten heb je nodig:


✓ 1 grote ovenaardappel (vastkokend)
✓ 1 kangoeroesteak (150 g)
✓ 1 kl kruidenkaas (Philadelphia Light – knoflook & kruiden)
✓ 1 wortel
✓ 1/2 ui
✓ 1/4 venkel
✓ 6 kerstomaatjes
✓ 1/2 rode puntpaprika
✓ 1/4 komkommer
✓ 1/2 blik tomatenblokjes
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 kl olijfolie
✓ 2 el azijn


Voor een optimaal resultaat: haal het vlees op voorhand uit de koelkast zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uurtje zetten we een grillpan op het vuur, en we geven deze alvast wat warmte.
Daarnaast zetten we een pot op het vuur om de aardappel te koken.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.

De aardappel hoef je niet te schillen, hij wordt in zijn geheel gekookt en gegeten. (kan ook in de oven worden gegaard, maar in het water koken gaat sneller)
Als je het heet water vervolgens met wat zout in een warme pot giet, en de aardappel erbij doet,
kan dit alvast rustig koken.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de steak in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees 2 minuten bakken op een lager vuur, haal het uit de pan, en wikkel het in zilverpapier.
Hou deze opzij op een warme plaats bij het fornuis.

Intussen wassen we alle groenten, en maken deze schoon.
Snij vervolgens alle groenten in zeer fijne dobbelsteentjes (brunoise), of gebruik hiervoor een keukenmachine.
Kruid af met peper en zout, en bestrooi met de gehakte peterselie en de bieslook.
Voeg nu ook de olijfolie en de azijn toe, alsook de tomatenblokjes.
Roer alles even door, en laat even “trekken” in de koelkast.

Nu is het – als alles goed is – eveneens het moment aangebroken om ook de aardappel af te gieten. (test eerst even of hij gaar is)
Schik de aardappel mee op het bord, en snij hem in de lengte door zodat hij open valt.
Hier mag de kruidenkaas in, en een zilverpapiertje rond.

Schik nu het vlees op een bord, samen met en beetje groentesalsa en de ovenaardappel.
Werk tot slot af met wat grof zeezout, en een beetje peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *