Kalkoenreepjes met andijvie en gekookte aardappelen


We maken nog eens heerlijke kalkoenreepjes!

Samen met een groente die misschien vandaag de dag minder op tafel komt: andijvie.
Desalniettemin een zeer gemakkelijk recept, en supersnel klaar.

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g kalkoenreepjes
✓ 3 aardappelen
✓ 250 g verse andijvie
✓ 1 ui
✓ 1 blokje magere groentebouillon
✓ ½ glas magere melk
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 1 snuifje nootmuskaat
✓ 2 kl arachideolie


We starten met de kalkoenreepjes op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen.
Na een half uur zetten we een grillpan op het vuur, zodat deze goed warm kan worden.

Hierna zetten we een pot op het vuur om de aardappelen te koken.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de aardappelen, en schillen en versnijden de ui in fijne blokjes (brunoise).

Als je het heet water vervolgens met wat zout in een warme pot giet, en de aardappelen erbij doet,
kan dit alvast rustig koken.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de kalkoenreepjes in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Voeg de kippenkruiden toe, en laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur.

We nemen er nu een tweede pot bij, en we zetten deze op het vuur.
Doe 1 kl arachideolie in de hete pot, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan.
Voeg de gesneden ui toe, en laat bakken tot de ui glazig is (niet kleuren).

Was en versnij de andijvie, en voeg deze toe bij de ui.
Laat even mee stoven, en doe er vervolgens het bouillonblokje, en een half glas melk bij.
Kruid dit verder af met peper van de molen en de nootmuskaat, en laat rustig pruttelen onder een deksel.
Roer wel af en toe door zodat dit niet aanbrandt.

Let geregeld op de gaartijd van de aardappelen, want dit kan vrij snel gaan.
Na ongeveer 20 minuten in totaal zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie andijvie.

Werk het bordje tot slot af met wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *