Kalkoenpannetje met aardappelen


Het gerecht van vandaag is wederom een toppertje: Kalkoenpannetje met aardappelen.
Mager, iets wat iedereen lust, en super gezond.

Zo maken we het:


✓ 1 ui
✓ 1 kalkoenfilet (150 g)
✓ 1 wortel
✓ 1 bouquet garni (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier )
✓ 2 takken bleekselder
✓ 10 sperzieboontjes
✓ 2 aardappelen (vastkokend
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 busseltje lente-ui
✓ 1 kl arachideolie
✓ 1 el paprikapuree
✓ 1 el havermout
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 200 ml melk (mager)


Haal om te beginnen de kalkoenfilet op voorhand uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen.
Snij deze alvast in mooie, grote blokjes.

Na een half uurtje zetten we een grote pot, en geven deze alvast wat warmte.
Intussen schillen we de ui, en we snijden deze in grote stukken.
Doe 1 el arachideolie in de pot, en voeg hier de kalkoen aan toe.
Doe dit niet in 1 keer, maar blokje voor blokje, om de kalkoen écht te laten bakken.

Maak intussen alle andere groenten en de aardappelen schoon, en snij ze eveneens in grote stukken.
De reden dat we deze in grote stukken snijden, is omdat we ze straks nog zouden herkennen; fijngesneden groenten zouden zijn weg gekookt.
Snij ook alvast de lente-ui in kleine stukjes, maar hou deze opzij voor de afwerking.

Wanneer de kalkoen gebakken is, mogen de uien erbij.
We stoven vervolgens de ui goed aan, tot ze mooi glazig zijn.
Als de ui en de kalkoen mooi gebakken zijn, mogen ook de rest van de groenten, en de aardappelen erbij.

Laat alles nog even aanstoven, voeg een half glas water toe, de paprikapuree, en op dit ogenblik mogen ook het bouillonblokje, en de bouquet garni erbij.
Laat dit geheel nu verder koken, en roer af en toe voorzichtig door om zeker te zijn dat het bouillonblokje goed gesmolten is.

Nu mag je een klein potje op het vuur zetten, en doe hierin de melk, het bouillonblokje, de nootmuskaat, en de havermout.
Zet er de staafmixer in, en breng aan de kook.
Je zal zien dat de saus langzaamaan indikt, wanneer ze klaar is mag dit bij het grotere potje.

Check geregeld de garing van de aardappelen en de kruiding, indien nodig kruid je af met peper en zout.
Als de aardappelen gaar zijn mag de bouquet garni eruit, en zijn we klaar om te serveren.

Schep uit in een diep bord of pannetje, en werk af met de gehakte bieslook, de lente-ui, en de gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *