Kalkoenlapje met erwten & wortelen


Vandaag staat er kalkoenfilet op het menu.

Hoewel kalkoen zeker familie is van de kip, is het vlees van de kalkoen toch nog iets magerder.
Hierdoor past het – net als de kip zelf trouwens – perfect binnen onze Healthy Lifestyle!
Wij gaan er dan ook regelmatig mee aan de slag, net zoals nu.

Voor het gerecht van vandaag hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g Kalkoenfilet
✓ 3 kleine aardappelen (type loskokend)
✓ 3 wortelen
✓ 75 g erwten (diepvries)
✓ 1 ui
✓ 1 blokje kippenbouillon (mager)
✓ 1 takje tijm
✓ 1 blaadje laurier
✓ 1 snuifje kippenkruiden
✓ 2 kl arachideolie


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potjes op het vuur, zodat deze goed warm worden.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker, en schillen de aardappelen.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de kalkoenfilet in de pan, en schroei deze mooi dicht.

Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur, en kruid af met de kippenkruiden.
Je kan een deksel gebruiken om het vlees sneller te garen en sappiger te houden, maar let op dat het niet te ver bakt want dan wordt het droog.

Snij ondertussen de ui, in fijne blokjes (brunoise), en voeg de andere kl arachideolie toe in het andere potje.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en we laten deze mooi glazig bakken.

Intussen schillen we de wortelen, wassen ze, en snijden deze eveneens in brunoise.
Ze mogen nu bij de ui, en we stoven deze mee aan.
Wanneer deze even mee hebben gestoofd, voegen we een half glas water toe, het takje tijm, het blaadje laurier, en het bouillonblokje.

Laat dit nu enkele minuten goed doorkoken onder deksel, en check af en toe de gaartijd terwijl je eens goed door roert.
Wanneer de wortelen gaar zijn, voeg je de diepgevroren erwten toe, en roert alles goed door.
Zet nu het vuur maar uit; de erwten zullen garen door de warmte van de wortelen.

Intussen zullen ook de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Werk het vlees tot slot af met een beetje extra kippenkruiden.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *