Kalkoenfilet met geroosterde groenten


We maken nog eens heerlijk stukje kalkoenfilet!
Samen met lekkere geroosterde groenten; een écht mediterraans gerecht!

Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g kalkoenfilet
✓ 2 aardappelen
✓ 1/4 rode paprika
✓ 1/4 gele paprika
✓ 6 kerstomaatjes
✓ 1/4 courgette
✓ 1/4 aubergine
✓ 1/4 groene paprika
✓ 1 ui
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 1 el vleeskruiden
✓ 1 el gedroogde oregano
✓ 1 kl olijfolie
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1 el arachideolie


We starten met de kalkoenfilet uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Verwarm eveneens de oven al voor op 170°C.

We nemen er onze groenten bij, we maken deze schoon, en we snijden deze in grove stukken.
Schik de groenten in een ovenschaal, kruid af met de vleeskruiden en de oregano, en doe er 1 el olijfolie over.

Meng alles goed onder elkaar, voeg een klein scheutje water toe, en zet in de oven voor 60 minuten.
Wanneer de groenten een half uur in de oven zitten, zetten we een grillpan op het vuur, zodat deze goed warm kan worden.

Hierna zetten we een pot op het vuur om de aardappelen te koken.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de aardappelen.
Als je het heet water vervolgens met wat zout in een warme pot giet, en de aardappelen erbij doet,
kan dit alvast rustig koken.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de kalkoenfilet in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Voeg de kippenkruiden toe, en laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur.

Let geregeld op de gaartijd van de aardappelen, want dit kan vrij snel gaan.
Na ongeveer 20 minuten in totaal zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Ook de groenten zullen gaar zijn, deze mogen uit de oven, en roer ze nog eens goed onder elkaar.
Kruid eventueel af met peper en zout. (indien nodig)

Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.
Werk het bordje tot slot af met wat gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *