Kalfsoester met mosterdsaus en bloemkool/broccoli


Kalfsoester met mosterdsaus en bloemkool/broccoli: een heerlijk bord vol smaak en gezonde ingrediënten.

En bovendien nog eens super gemakkelijk om klaar te maken.
Voor ons gerechtje hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 kalfsoester (150g)
✓ 2 el Bosto 1 1/2 min. bruine rijst & Quinoa (meer info hier)
✓ 300 g bloemkool/broccoli roosjes
✓ 1 el graanmosterd
✓ een sheutje Alpro Soya cuisine light
✓ 1 el havermoutbloem
✓ 1 snuifje nootmuskaat
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)
✓ 1 kl arachideolie
✓ 1 kl vleeskruiden


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en een pot op het vuur om de bloemkool en de broccoli te stomen.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen wassen we de bloemkool en broccoli alvast.

Als je het heet water vervolgens met wat zout in een warme pot giet, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we de bloemkool en broccoli leggen.
Kruid nu af met peper en zout, en zet hier bovenop een deksel.
Check geregeld de gaartijd, dit kan snel gaan.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de kalfsoester in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Kruid eveneens goed af met de vleeskruiden.
Laat vervolgens verder bakken op een lager vuur, volgens uw favoriete bakwijze.

In een tweede potje mag nu 1/2 glas water, het bouillonblokje, de Alpro Soya cuisine light, de nootmuskaat, en de mosterd.
Breng dit aan de kook op een laag vuurtje.

Ondertussen doen we wat havermout in een hakmolen, en we malen deze tot fijne havermoutbloem.
1 el van deze bloem mag nu bij de mosterdsaus, maar roer goed door zodat er zeker geen klontertjes inzitten.
Laat nog 1 keer opkoken, en zet opzij.

Intussen mag de bruine rijst/quinoa 1 1/2 minuut in de microgolfoven, zoals bepaald op de gebruiksaanwijzing.
Schik hiervan 2 el op een bord, samen met een ruime portie groenten.

Overgiet de kalfsoester met een beetje mosterdsaus, en kruid af met peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *