Kalfsmedaillon met gestoofde selder


Kalfsvlees is niet alleen fijn vlees en lekker van smaak, het is ook nog eens erg mager.

Past dus perfect binnen onze Healthy Lifestyle!
Wij gaan er vandaag mee aan de slag, in een smakelijk gerecht met gestoofde selder.

Voor ons gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 150 g kalfsmedaillon
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 250 g bleekselder
✓ 1 ui
✓ 1 blokje rundsbouillon (mager)
✓ 1 blikje tomatenblokjes
✓ 1 el Provençaalse kruiden
✓ 2 kl arachideolie


We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan en 2 potjes op het vuur, zodat deze goed warm worden.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker, en schillen alvast de aardappelen.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg het kalfsvlees in de pan, en schroei dit mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur, volgens uw favoriete bakwijze.

Snij ondertussen de ui, in fijne blokjes (brunoise), en voeg de andere kl arachideolie toe in het andere potje.
Hier voegen we de gesneden ui aan toe, en laten deze mooi glazig bakken.

Intussen wassen we de selder, en snijden deze mooi fijn.
Dit mag nu bij de ui, en we stoven deze mee aan.
Wanneer de selder even mee heeft gestoofd, voegen we een scheutje water, het blikje tomatenblokjes, de Provençaalse kruiden, en het bouillonblokje toe.
Laat dit nu enkele minuten goed doorkoken onder deksel, en check af en toe de garing terwijl je eens goed door roert.

Intussen zullen de aardappelen gaar zijn, en kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Werk het vlees en de aardappelen tot slot af met een beetje grof zeezout, en peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *