Indiase rode linzencurry


We gaan vandaag nog eens de Indiase toer op, met een lekkere Rode Linzencurry.
Een heerlijk, vegetarisch gerecht, en redelijk pikant.

Indien je niet van pikant houdt, kan je de sambal oelek er natuurlijk uit laten…
Wij geven met dit gerecht onze eigen touch aan de Indiase keuken, zoals steeds op een gezonde en lekkere manier.

Het gerecht is voorzien voor minsten 2 personen.
Deze ingrediënten heb je nodig:


✓ 1 ui
✓ 100 g rode linzen
✓ 1 dik stuk gember
✓ 2 teentjes look
✓ 1 blik tomatenblokjes 
✓ 1 zakje zilvervliesrijst
✓ 1 el gehakte bieslook
✓ 1 el currypasta
✓ 1 el garam masala
✓ 150 ml Alpro Soyadrink Coconut Original (zie hier voor het product)
✓ 1 el arachideolie
✓ 1 el amandelschaafsels
✓ 1 el sambal oelek (check de homemade versie!)
✓ 1 blokje groentebouillon (mager)


We zetten alvast een grote pot op het vuur, en we geven deze alvast wat warmte.

Intussen schillen we de ui, de look, en de gember, en we snijden deze in grove stukken.
Deze stukken mogen vervolgens in de hakmolen, en mag je fijn hakken.
Doe 1 el arachideolie in de pot, en voeg hier de ui met de look en de gember aan toe.

Van zodra de ui mooi is aangefruit, mogen de rode linzen er bij, samen met de tomatenblokjes, de currypasta, de garam masala, de sambal oelek, en het bouillonblokje.
Vul ook 1 blik met water, en voeg dit toe aan de stoofpot.
Roer dit nog eens goed door en zet er een deksel op.

Dit alles laten we nu een 20-tal minuten sudderen onder deksel.
Roer wel geregeld eens door om aanbranden te voorkomen.
Indien het te dik zou worden, mag je steeds een beetje water toevoegen.

We zetten nu ook een pot op het vuur voor de rijst.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de rijst toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

We nemen er onze curry opnieuw bij, voegen de Alpro Soyadrink toe, laten opnieuw opkoken, en roeren goed door.
Indien nodig kruid je af met peper en zout.

Wanneer de rijst gaar is, kan je deze afgieten.
Schep 2 lepels rijst op een bord, en doe hier een ruime schep Rode Linzencurry bij.

Werk het geheel af met de gehakte bieslook en de amadelschaafsels.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *