Homemade bananenbrood


Bananenbrood: tegenwoordig zie je het vaker en vaker verschijnen op Facebook en op fora over gezonde voeding.

Vandaag ga ik ermee aan de slag, en geef ik er een eigen interpretatie aan.
Ideaal als ontbijt, lunch, dessert, of  als tussendoortje.

Proberen? Hier alvast het recept:


✓ 150 g havermout 
✓ 3 rijpe bananen (mogen zelfs als plekjes op zijn)
✓ 3 eieren
✓ 30 g kokospoeder
✓ 50 g hazelnoten
✓ 1 el bakpoeder
✓ 1 snuifje zout
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt


Verwarm de oven alvast even voor op 180°C.

We nemen er onze havermout bij, en we doen deze in een hakmolen.
Voeg hierbij eveneens de hazelnoten, het kokospoeder, en het bakpoeder, en laat dit samen gedurende 1 minuut op volle kracht draaien.
De bedoeling is dat dit alles is fijngemalen tot een zeer fijne bloem.

Neem er een kom bij, en breek hierin de eieren.
Ontdoe de 3 bananen van hun schil, en voeg deze bij de eieren, samen met de tafelzoetstof en het snuifje zout.
Mix dit alles tot een glad mengsel met een staafmixer.

Vervolgens voeg je de fijne bloem uit de hakmolen toe, en blijf dit intussen goed doormixen met de staafmixer tot je een mooi en homogeen beslag hebt.
Stort alles nu mooi uit in een cakevorm.
Om kleven te vermijden doordat we zonder boter werken, is het raadzaam om een siliconen cakevorm te gebruiken.

Dit alles mag nu voor 45 minuten in een oven van 180°C.
Als je er na 45 minuten met een satéprikker in prikt, en er kleeft niets meer aan de prikker, is het bananenbrood gaar.
Indien niet, laat hem er dan nog even instaan.

TIP: smaakt fantastisch met onze zelfgemaakte confituur van aardbei & framboos!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *