Heerlijke pizzaguette


Sus – de bakker die eerder al experimenteerde met vollerkoren pistolets en vollerkoren broodjes – had deze keer vollerkoren stokbroden gebakken.

Een uitgelezen kans om hiermee aan de slag te gaan, en een heerlijk gerecht mee op tafel te toveren: een pizzaguette.

Welke ingrediënten hebben we nodig?


✓ 1 stokbrood (vollerkoren)
✓ 1 ui
✓ 1 teentje knoflook
✓ 1 tak bleekselder
✓ 1/2 rode paprika
✓ 1 wortel
✓ 1 blokje magere groentebouillon
✓ 1 el gedroogde basilicum
✓ 1 el gedroogde oregano
✓ 1 el spaghettikruiden
✓ 1 kl olijfolie
✓ 1 blikje tomatenblokjes
✓ 1/2 bolletje mozzarella light
✓ 1 sneetje schouderham


We zetten al eerst en vooral een pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.
Ook de oven mag alvast voorverwarmen op 180° C.

Intussen schillen we de ui en snijden hem in stukken.
Ook de look mag worden geschild, en mag in grove stukken worden gesneden.
De overige groenten wassen we grondig, maken we schoon, en snijden we eveneens in stukken. (de snijwijze maakt niet echt uit, we gaan de saus straks mixen)

We voegen 1 kl olijfolie toe aan de kleinste pot, die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de groenten goed aan, tot ze glazig zien. (niet kleuren)

Hierbij mogen vervolgens de tomatenblokjes, en laat deze ook deze even mee stoven.
Voeg nu 1/2 blikje water toe, alsook de gedroogde basilicum, de spaghettikruiden, de oregano, en het bouillonblokje.
Laat dit nu maar lekker verder pruttelen op een laag vuur onder deksel.

Nadat de saus ongeveer een 20-tal minuten heeft op gestaan, nemen we de staafmixer, en mixen we de saus goed door.
Roer goed door, en kruid deze saus vervolgens af met peper en zout – indien nodig.

Neem er nu het stokbrood bij, snij er een mooi stuk af, en snij dit in 2.
Vervolgens nemen we er onze mozzarella bij, en snijden deze in fijne blokjes.
Smeer nu de beide kanten van het stokbrood in met de groentesaus, en beleg met de mozzarella.
Ook de schouderham mag je nu in kleine stukjes scheuren, en op de pizzaguette beleggen.

Knal dit nu in de oven op een bakrooster, tot je een mooie knapperige pizzaguette hebt. (+/- 5 minuten)
Werk af men een beetje extra gedroogde oregano.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *