Heerlijk appelgebak


Appeltaart blijft 1 van de favorieten bij een lekker kopje koffie.

Onze versie is gebaseerd op ons recept van broodpudding – welke een aanzienlijk lagere caloriewaarde heeft dan traditioneel gebak.
Hierdoor kan je er zorgeloos van genieten, zonder gevaar voor extra kilo’s of schuldgevoelens.

Voor de Weight Watchers onder jullie: In tegenstelling tot het grootste deel van onze recepten is dit niet volledig telvrij: voor de rozijnen en het amandelpoeder zal je (beperkt) punten moeten rekenen.

Het recept is voorzien voor 1 grote appeltaart.
Een portie is 1/8 van de taart.
De stukken kunnen eveneens gemakkelijk worden ingevroren en bewaard worden in de diepvriezer.
Wanneer je dan een portie wil eten kan je dit ofwel ontdooien in de microgolf, of een nachtje in de koelkast.

Proberen? Hier alvast het recept:


✓ 500 g vollerkorenbrood
✓ 30 g haverzemelen
✓ 20 g amandelpoeder
✓ 5 eieren
✓ 2 appelen
✓ 3 el tafelzoetstofpoeder (sucralose) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt
✓ 6 dl magere melk
✓ 2 handjes rozijnen
✓ 1 snuifje kaneel


Verwarm de oven alvast even voor op 180°C.

We nemen een grote kom, en verkruimelen hierin het brood in kleine stukjes, samen met het amandelpoeder, en de haverzemelen.
Neem er vervolgens een andere kom bij en doe hierin de melk, 4 van de 5 eieren, de rozijnen, de tafelzoetstof en de kaneel.
Roer dit mengsel goed door elkaar, zodat de eieren en de melk goed gemengd zijn.

Giet alles nu over het brood, en zorg ervoor dat elk stukje brood nat is geworden van het mensgel.
Stort alles nu mooi uit in een ronde taartvorm.
Om kleven te vermijden doordat we zonder boter werken, is het raadzaam om een siliconen taartvorm te gebruiken.

Schil vervolgens de appelen, en verwijder het klokhuis.
Snij in partjes van 1/2 cm dik, en schik de partjes in waaiervorm op het beslag.
Dus vervolgens de partjes met beide handen lichtjes in het beslag, zodat deze vochtig worden.
Dit alles mag nu voor een uurtje in een oven van 180°C.

Neem na een uur een kommetje, en breek er het 5-de ei in.
Klop even op, en giet het ganse ei bovenop de taart.
Strijk dit vervolgens uit met een keukenpenseel, zodat alle stukjes appel ei hebben gehad.
Zet de taart vervolgens terug in de oven voor een kwartier.

Wanneer de taart klaar is, laat je de taart afkoelen op een koele plaats, maar ontvorm hem pas als hij volledig is afgekoeld.
Ideaal als ontbijt, dessert of tussendoortje!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *