Heek met spinazie & grijze garnalen


We gaan nog eens een lekker visje stomen vandaag: heek.

Heek is familie van de kabeljauw, en heeft stevig, wit vlees.
Je kan er vele kanten mee uit, wij maken vandaag een receptje met spinazie.

De volgende ingrediënten hebben we hiervoor nodig:


✓ 150 g heekfilet
✓ 450 g verse spinazie
✓ 1 ui
✓ 1 klein teentje look
✓ 3 aardappelen (vastkokend)
✓ 1 el gepelde grijze garnalen
✓ 1 snuifje muskaatnoot
✓ 1 kl olijfolie


We starten met een pot op het vuur te zetten om de aardappelen te koken, en de heek te stomen.

Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de aardappelen.

Als je het heet water vervolgens in een warme pot giet en de aardappelen erbij doet, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we de heek leggen.
Kruid nu de vis af met peper en zout, en zet hier bovenop een deksel.
Let wel geregeld op de gaartijd van de vis, want dit kan vrij snel gaan.

Zet ondertussen een andere pot op het vuur, en doe hierin de olijfolie.
Zorg ervoor dat de olie goed verdeeld is over de bodem van de pot.  (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Maak intussen de ui en de look schoon, snij deze in fijne blokjes (brunoise), en voeg deze toe aan de pot met olijfolie.

Stoof rustig aan (niet kleuren), en voeg de spinazie toe wanneer de uien glazig zijn.
De hoeveelheid spinazie lijkt veel, maar eens gestoofd zal dit sterk in volume afnemen.
Laat enkele minuten goed aanstoven, kruid af met peper, zout en muskaatnoot, en roer nog eens goed door.

Wanneer de vis gaar is, haal je hem voorzichtig met een keukenspatel uit het vergiet, en leg je deze op een bord.
Nu zullen ook de aardappelen ongeveer gaan klaar zijn; giet deze af, en laat goed uitlekken.
Dresseer vervolgens de groenten en de aardappelen bij de vis.

Werk ten slotte af met de gepelde grijze garnalen, en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *