Healthy wrap met kip


Zin in een lekkere en gemakkelijke lunch?
We maken vandaag een Healthy wrap met kip.

Ideaal om op voorhand te maken, en mee te nemen als lunch naar het werk.
Benieuwd? Zo maak je het:


✓ 1 kipfilet
✓ 1 doosje gemengde sla met rauwkost (supermarkt)
✓ 1 busseltje lente-ui
✓ 1 tortillavel
✓ 1 el heerlijke kikkererwtendip (klik hier voor het recept)
✓ 1 kl arachideolie
✓ 1 el kippenkruiden


We starten met onze kip op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan op het vuur, zodat deze goed warm worden.
Snij intussen de kipfilet in kleine stukken.
Steek vervolgens het tortillavel 30 seconden in de microgolfoven.
De lente-ui mag je alvast schoonmaken, en in kleine stukjes snijden.

Doe intussen 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Kruid de kipfilet met de kippenkruiden, leg dit in de grillpan, en schroei de stukjes mooi dicht.
Laat vervolgens de kip garen op een lager vuur, bij voorkeur onder een deksel. (zo gaart dit, maar blijft het lekker sappig)
Intussen kan je de kikkererwtendip met een lepel over het tortillavel uitsmeren.

Hierna kan je een beetje salade en rauwkost op het tortillavel schikken, alsook een beetje lente-ui.
Ook de kip zal nu klaar zijn, deze mag bovenop de salade op het tortillavel.
Rol het tortillavel op tot een worst, dit mag echt goed strak.
Snij vervolgens de wrap in 2, en serveer.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *