Healthy havermoutpap


Havermoutpap: voor mij altijd al een favoriet geweest als ontbijt.

De meeste mensen maken dit met suiker en (half)volle melk, zodat het toch wel wat calorieën bevat, wij gaan voor de magere variant.

Havermout is glutenvrij, supergezond én zorgt er bovendien voor dat je langer een verzadigd gevoel over houdt, en minder snel naar tussendoortjes wil grijpen.
Toppertje, toch?

Wat hebben we nodig:


✓ 3 el havermout
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt
✓ 180 ml magere melk
✓ 1 snuifje kaneel


Gewoon alle ingrediënten in een kommetje doen, 2,5 minuten in de microgolfoven, en klaar!

Blijf er echter wel bij en hou goed in de gaten dat het niet overkookt.
Ik heb mezelf al vaak laten verrassen: met opkuiswerk als gevolg… 🙂

Te eten als bijgerechtje bij het ontbijt, dessert, als tussendoortje, of ’s avonds voor de televisie.

Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *