Healthy bananenijs


Voor al wie graag geniet van een ijsje, maar toch niet wil zondigen:

Wij gaan aan de slag met ene heerlijk gezonde versie van bananenijs!
Zo maken we het:


✓ 2 middelgrote bananen
✓ enkele druppels vanille extract
✓ 250 ml magere melk
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt


We hebben een klein beetje voorbereidend werk: we starten met onze bananen te schillen, en in stukjes te snijden.
Deze blokjes mogen nu voor een nachtje de diepvriezer in, totdat ze beenhard zijn.

Wanneer de stukjes hard zijn geworden, mogen ze zo in de blender.
Ook de rest van de ingrediënten mogen erbij, maar let wel dat je koelkastkoude melk gebruikt.
Laat de blender nu volle gas draaien, totdat alle stukjes verdwenen zijn en je een glad mengsel bekomet. (help desnoods een beetje met een lepel)

In principe kan je het ijs meteen eten, maar ik heb het nog een uurtje laten uitharden in de vriezer.
Let wel op dat je het enkele minuten voordat je het wil scheppen uithaalt.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *