Havermoutpannenkoeken met confituur


Een lekkere pannenkoek, wie houdt hier nu niet van?

Zalig als ontbijt, maar evengoed als vieruurtje of dessert.
Meestal echter een suiker- en calorieënbom…

Wij gaan vandaag voor een gezonde(re) variant!


✓ 100 g havermout
✓ 300 ml magere melk
✓ 4 eieren
✓ 1 kl vanillesucralose (hoe je dit maakt vind je hier)
✓ 1 el confituur van aardbei & framboos (hoe je dit maakt vind je hier)
✓ 1 snuifje kaneel
✓ Een scheutje arachideolie in een kommetje


We starten met een pannetje op het vuur te zetten, zodat dit al warm kan worden.
Let erop dat je een degelijke antikleef-pan gebruikt.

Doe vervolgens de havermout, de eieren, de melk, de sucralose en de kaneel in een kom.
Zet er vervolgens de staafmixer in, en mix goed door zodat eventuele klontertjes zeker opgelost zijn.

Doe 1 kl arachideolie in de hete pan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Vervolgens laat je het teveel aan olie terug uit het pannetje lopen in een kommetje.

Voeg nu een schepje van het beslag toe in de pan, zodat de ganse pan bedekt is met beslag.
Bak de pannenkoek goudbruin, en draai om als hij mooi gekleurd is.

Werk af met de confituur.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *