Havermoutkoekjes met gember & limoen


Koekjes: nog zo’n guilty pleasure van mij.

Aangezien ik wéét dat velen onder jullie ook wel eens graag snoepen, kon ook dit niet ontbreken op de site.
We gaan het echter speciaal houden, en we maken havermoutkoekjes met gember & limoen.
Een iets of wat hartig koekje, boordevol smaak.

Volgende ingrediënten hebben we nodig:


✓ 100 g havermout
✓ 4 eidooiers
✓ enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt
✓ 15 g verse gember (geschild)
✓ een snuifje zout
✓ 5 g zeste van citroen (hoe je dit doet vind je hier)


We beginnen met onze oven voor te verwarmen op 180° C.
Intussen nemen we er een mengkom bij, en we doen hierin onze eidooiers, en de tafelzoetstof.

De havermout mag je vervolgens in een hakmolen doen, en op volle kracht laten draaien tot je echt fijne havermoutbloem hebt.
De havermoutbloem mag nu bij de eigelen.
Nu mogen de gember en de zeste van limoen in de hakmolen, en laat ook dit goed draaien tot je echt spijs hebt.
Ook dit mag bij de havermoutbloem en de eigelen.

Verwijder vervolgens eventuele ringen, was de handen grondig, en kneden maar.
Blijf zolang kneden tot er geen deeg meer aan je vingers plakt, en je een stevige bal deeg hebt.
Neem er vervolgens een bakplaat bij, en leg hierop een boterpapier.

Verdeel het deeg in 7 kleine balletjes, die je met je hand plat duwt tot koekjesvorm, en op de bakplaat legt.
Bak af in de oven tot ze licht kleuren. (bij mij was dit ongeveer 20 minuten)
Laat ze nu afkoelen, zo worden ze lekker crispy.

Ideaal als ontbijt, of als tussendoortje… 🙂


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *