Hamburger met spinaziestoemp


Spinaziestoemp: 1 van dé favoriete gerechten van ons dochtertje Hannelore.

Zij eet dit het liefst met hespenspek, of kotelet.
Wij gaan vandaag nog eens aan de slag met een zelfgemaakte rundsburger.

Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 700 g gehakte biefstuk (américain natuur)
✓ 5 aardappelen (loskokend)
✓ 150 g verse spinazie(zakje uit de supermarkt)
✓ 2 eieren
1 scheutje magere melk
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 1 snuifje nootmuskaat
✓ 1 kl arachideolie


De Hamburgers
We nemen een grote mengkom en we doen hierin de gehakte biefstuk.

Ik heb deze keer puur gehakt aangekocht, maar je kan uiteraard ook zélf een biefstuk in een hakmolen fijn hakken.
Belangrijk is dat het puur gehakt rundsvlees (spier) is; zonder pezen, vet of wat dan ook.

We nemen er 1 ui erbij, en hakken deze in fijne blokjes. (brunoise)
We voegen onze ui en de kippenkruiden aan het gehakt toe, alsook een volledig ei.

Vervolgens wassen we grondig onze handen, we verwijderen eventuele ringen, en we gaan de boel lekker kneden. (laat je maar eens goed gaan!)
tot slot rol je 6 gelijke ballen, die je individueel dan weer kan modelleren naar een hamburger.

Leg de burgers op een bord, dek af met plasticfolie, en laat – bij voorkeur 24 uur – rusten in de koelkast.


De algemene bereiding
We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 1 pot op het vuur, zodat deze goed warm kunnen worden.
Intussen schillen we onze aardappelen, en snijden deze in kleine stukken.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg een hamburger in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur, en onder een deksel.

Wanneer de aardappelen gaar zijn, voeg je de spinazie toe.
Laat nog even doorkoken, en vervolgens kan je deze afgieten.
Plet de aardappelen met een pureestamper, en voeg 1 eidooier en de melk toe.
Kruid af met peper, zout en de nootmuskaat.

Roer nog eens goed door, en schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie puree.
Werk eventueel af met een beetje pickles.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *