Hamburger met gestoomde marktgroenten


Vandaag maken we nog eens een lekkere zelfgemaakte hamburger.

Qua groentjes gaan we het ons alvast niet te moeilijk maken: we gaan werken met en stoomzakje boordevol smaak en vitaminen.
Ook de zelfgemaakte hamburger gaat ongetwijfeld bij velen in de smaak vallen.
Américain natuur heeft de eigenschap nogal droog te zijn, maar in dit recept zullen de hamburgers lekker sappig zijn.

En niet te vergeten: alles Healthy, en zonder tellen!
Het recept is – zoals altijd – berekend op 1 persoon; behalve de hamburgers.
Hier kan je er namelijk 6 van maken, maar natuurlijk slechts 1 per persoon van op eten…
Hier gaat de rest in de diepvriezer, voor als we eens weinig tijd hebben.

Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 700 g gehakte biefstuk (américain natuur)
✓ 3 kleine krielaardappelen
✓ 200 g marktgroenten (stoomzakje uit de supermarkt: zie hier)
✓ 1 ui
✓ 1 ei
✓ 1 el vlees- of kippenkruiden
✓ 1 kl arachideolie
✓ 1 el gehakte bieslook


De Hamburgers
We nemen een grote mengkom en we doen hierin de gehakte biefstuk.

Ik heb deze keer puur gehakt aangekocht, maar je kan uiteraard ook zélf een biefstuk in een hakmolen fijn hakken.
Belangrijk is dat het puur gehakt rundsvlees (spier) is; zonder pezen, vet of wat dan ook.

We nemen er 1 ui erbij, en hakken deze in fijne blokjes. (brunoise)
We voegen onze ui en de vleeskruiden aan het gehakt toe, alsook een volledig ei.

Vervolgens wassen we grondig onze handen, we verwijderen eventuele ringen, en we gaan de boel lekker kneden. (laat je maar eens goed gaan!)
tot slot rol je 6 gelijke ballen, die je individueel dan weer kan modelleren naar een hamburger.

Leg de burgers op een bord, dek af met plasticfolie, en laat – bij voorkeur 24 uur – rusten in de koelkast.


De algemene bereiding
We starten met het vlees op voorhand uit de koelkast te halen, zodat dit op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uur zetten we een grillpan en 1 potje op het vuur, zodat deze goed warm kunnen worden.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker, en schillen de aardappelen.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de hamburger in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur, en onder een deksel.

Het stoomzakje mag je op een bord leggen met de naad naar boven, en 5 minuten op full power in de microgolfoven laten opwarmen.
Kijk uit wanneer je dit zakje opent, aangezien je je lelijk kan verbranden aan de stoom.
Kruid de groenten een beetje bij met peper en zout.

Wanneer de aardappelen gaar zijn, kan je deze afgieten.
Schik alles nu samen op een bord, met de groenten.

Werk tot slot af met de gehakte bieslook.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *