Groentesoep met kastanjechampignons


Vandaag maken we groentesoep.

Een superlekker en gezond soepje waarvoor je zeker geen vegetariër hoeft te zijn om ervan te mogen genieten!
Hoe beginnen we eraan?


✓ 2 uien
✓ 1 teentje look
✓ 1 bussel prei
✓ 1 bussel bleekselder
✓ 2 wortelen
✓ 1 venkel
✓ 1 el olijfolie
✓ 4 blokjes groentebouillon (mager)
✓ 1 bakje kastanjechampignons
✓ 1 bussel peterselie


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.
Intussen schillen we de ui, en wassen we de rest van de groenten.

Maak alle groenten schoon, en snij vervolgens deze groenten in blokjes. (brunoise)
De kastanjechampignons kan je al kort wassen, maar hou ze apart, deze voegen we pas later toe aan de soep.

Vervolgens zetten we een grote pot op het vuur, en voegen 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot. (gebruik hiervoor desnoods een keukenpenseel)
We stoven vervolgens de groenten kort aan, tot ze glazig zien. (zeker niet kleuren)

Nadien vullen we aan met water tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Voeg de bouillonblokjes toe, en breng dit intussen aan de kook.

Intussen kunnen we de peterselie wassen, de blaadjes plukken, en deze fijn hakken in een hakmolen.
Doe de steeltjes in een diepvrieszakje in de vriezer; deze kunnen we later gebruiken in bijvoorbeeld een bouquet garni. (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier )
De kastanjechampignons kunnen we ook al in fijne blokjes versnijden. (brunoise)

Laat dit nu 20 minuten koken, zet er vervolgens de mixer in, en kruid af met peper en zout. (indien nodig)
Laat alles terug even opkoken, en serveer de soep in een soepbord of kommetje.

Werk af met de kastanjechampignons en de gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *