Groententaart met prei & ham


Vandaag maken we een zelfgemaakte groententaart met prei & ham.

Je begrijpt dat we – wegens teveel calorieën – onmogelijk met bladerdeeg aan de slag kunnen gaan.
Vandaar dat onze bereiding een combinatie wordt tussen een Quiche Lorraine, en een Spaanse tortilla;

Bovendien is de bereiding helemaal niet zo moeilijk, met een maximum aan smaak.
Dit gerecht is – in tegenstelling tot zoals gewoonlijk voor 1 persoon- uitgewerkt voor 4 personen.

Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:

✓ 10 eieren
✓ 2 aardappelen (vastkokend)
✓ 300 g prei (zakje supermarkt)
✓ 100 g hamblokjes
✓ 100 ml Haver cuisine bio (veganistische room, meer info vind je hier)
✓ 1 ui
✓ een handvol daslook (of bieslook indien je dit niet zou vinden)
✓ 1/4 zakje slamengeling (supermarkt)
✓ 1/2 tomaat
✓ 1/4 rode paprika
✓ 1/4 stronkje witloof
✓ 1/2 wortel
✓ een snuifje nootmuskaat
✓ 1 kl lightmayo d&l (-90% V.G.)
✓ 1 el gehakte bieslook

We starten met onze oven voor te verwarmen op 180° C.

We nemen er een grote mengkom bij, en breken hierin de eieren met de Haver cuisine bio.
Kruid deze af met peper, zout en nootmuskaat, en klop dit schuimig

Schil de aardappelen, snij in blokjes van 1 cm op 1 cm, en voeg deze bij de prei.
Ook de ui mag worden schoongemaakt en fijn worden gesnipperd, en de daslook mag je met een keukenmes zo fijn mogelijk hakken.
Voeg nu de ui, de daslook, de hamblokjes, en de prei toe aan het eiermengsel, en roer goed door.

Giet dit mengsel uit in een siliconen taartvorm, en laat dit ongeveer 60 minuten bakken in de oven.
Hou de kleur goed in de gaten; vanaf dit begint te kleuren mag de temperatuur worden verlaagd naar 160° C.
Wanneer de taart klaar is, laat je hem afkoelen tot hij lauw is, ontvorm je hem, en snij je hem in 4 gelijke stukken.

Snij nu de tomaat in fijne schijfjes, en het witloof en de paprika in stukjes.
Vervolgens schillen we de wortel, en we snijden hem in grove stukken.
Deze kan je nu in een hakmolen tot fijne stukjes hakken.
Heb je geen hakmolen, dan kan je de wortel uiteraard ook gewoon raspen… 🙂

Schik vervolgens de sla op het bord, en garneer met de overige groenten.
Werk het slaatje tot slot af met de dressing, en wat peper van de molen.
Serveer een mooi stuk taart met het slaatje, en werk af met de gehakte bieslook.

TIP: smaakt zowel heerlijk warm, koud of lauw en kan zowel als lunch of als diner gegeten worden.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *