Groentenstoofpotje met mignonette


Vandaag staat er een groentenstoofpotje op het menu.
Ideaal voor deze herfstachtige dag, met lekkere seizoensgroenten.

Hoe maken we dit?


✓ 1 varkensmignonette (150 g)
✓ 1 ui
✓ 1 wortel
✓ 5 spruiten
✓ 150 g savooikool (zakje supermarkt)
✓ 1 stengel bleekselder
✓ 1 stengel prei
✓ 3 aardappelen (vastkokend)
✓ 1 kl olijfolie
✓ 200 ml verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)


We zetten eerst en vooral een grote pot op het vuur, en geven deze alvast wat warmte.

Intussen schillen we de aardappelen, de ui en de wortelen, en wassen we de rest van de groenten.
Maak de groenten schoon, en snij vervolgens alle groenten in middelgrote blokjes. (brunoise)

Vervolgens voegen we 1 eetlepel olijfolie toe die we goed uitspreiden over de bodem van de pot.
Snij de mignonette in gelijke stukjes, en kleur deze kort aan.

Voeg er nu de groenten en de aardappelen aan toe, en stoof deze goed mee aan tot ze glazig zien. (niet kleuren)
Vervolgens vullen we aan met verse kippenbouillon, en breng dit intussen aan de kook.

Laat dit nu 20 minuten koken, en kruid af met zout. (indien nodig)
Serveer de stoofpot in een groot diep bord, en werk af met peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *