Groene groentenstoemp met mignonette


Wij maken vandaag een stukje gegrilde mignonette, in combinatie met fantastische groene groentenstoemp.
Simpel, eenvoudig, en superlekker.

Voor dit gerecht hebben we de volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 mignonette (150 g)
✓ 5 aardappelen (loskokend)
✓ 150 g broccoli
✓ 1 handje verse spinazie
✓ 1 handje diepvrieserwtjes
✓ 1 scheutje magere melk
✓ 1 eidooier
✓ 1 el hummus
✓ 1 el kippenkruiden
✓ 1 kl muskaatnoot
✓ 1 kl arachideolie
✓ 1 el gehakte bieslook


We starten met onze mignonette op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Na een half uur zetten we een grillpan en 1 grote pot op het vuur, zodat deze goed warm kunnen worden.
Schil intussen de aardappelen, en snij deze in kleine stukken.
Ook de broccoli mag worden gewassen, en in roosjes worden gesneden.

We warmen eveneens wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in de andere warme pot giet, kan je onmiddellijk de aardappelen en de broccoli toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let geregeld op de gaartijd.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Kruid de mignonette met de kippenkruiden, leg hem in de pan, en schroei deze mooi dicht.
Laat vervolgens het vlees garen op een lager vuur.
Let op dat het vlees niet te ver bakt, want dan wordt het droog.

Na een tiental minuten mogen de spinazie en de erwtjes bij de aardappelen, en mag je dit nog even laten opkoken.
Vervolgens zal alles gaar zijn, en kan je dit afgieten.
Plet de aardappelen met een pureestamper, en voeg de eidooier, de muskaatnoot, de hummus, en de melk toe.
Kruid af met peper en zout. (indien nodig)

Roer nog eens goed door, en schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie stoemp.
Werk het bordje nog af met wat peper van de molen en wat gehakte bieslook, en serveer!


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *