Good old fashioned broodpudding


Broodpudding is een ideale manier om oud brood op te werken, en bovendien erg lekker.

Doordat we vollerkorenbrood gebruiken – dat nog eens 35% meer vezels bevat dan volkorenbrood – heb je gegarandeerd een verzadigend gevoel dat lang in stand blijft.

Het recept is voorzien voor 1 grote broodpudding.
Een portie is een sneetje van 2 vingers dik, sneetjes kunnen eveneens gemakkelijk worden ingevroren en bewaard worden in de diepvriezer.
Wanneer je dan een portie wil eten kan je dit ofwel ontdooien in de microgolf, of een nachtje in de koelkast.

Proberen? Hier alvast het recept:


400 g vollerkorenbrood
3 eieren
1 vanillestok
enkele druppels tafelzoetstof (sacharine) die voor warme en koude gerechten kan worden gebruikt
6 dl magere melk
2 handjes rozijnen
1 snuifje kaneel


Verwarm de oven alvast even voor op 180°C.

We nemen een grote kom, en verkruimelen hierin het brood in kleine stukjes.
Neem er vervolgens een andere kom bij en doe hierin de melk, de eieren, de rozijnen, de tafelzoetstof en de kaneel.

Neem een snijplank, en snij de vanillestok doormidden, en schraap de zaadjes uit. (hoe je dit doet vindt je hier)
Voeg nu de afgeschraapte vanillezaadjes toe aan de kom met de melk.
Roer dit mengsel goed door elkaar, zodat de eieren en de melk goed gemengd zijn.

Giet alles nu over het brood, en zorg ervoor dat elk stukje brood nat is geworden van het mensgel.
Stort alles nu mooi uit in een cakevorm.
Om kleven te vermijden doordat we zonder boter werken, is het raadzaam om een siliconen cakevorm te gebruiken.

Dit alles mag nu voor een uurtje in een oven van 180°C.
Als je er na een uur een mes in prikt, en er kleeft niets meer aan het mes, is de broodpudding gaar.
Indien niet, laat hem er dan nog even instaan.

Ideaal als ontbijt, dessert of tussendoortje!


Enjoy!


4 gedachten over “Good old fashioned broodpudding

  • Bart_Daems
    7 januari 2016 om 22:02
    Permalink

    In het programma van de Weight Watchers bedoel je, Chantal?
    Dit recept is zo goed als telvrij: alles is telvrij, behalve de rozijnen. (1 punt / koffielepel rozijnen)

    Kan je nagaan dat je met 1 portie broodpudding een half, tot ongeveer 1 punt zal moeten rekenen.

    Smakelijk!

    Beantwoorden
    • 8 januari 2016 om 08:53
      Permalink

      Ik bedoelde idd in het weightwatchers programma
      Wat heerlijk zeg dat dit zo weinig punten is! Bedankt voor het recept!

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *