Gezonde wok met scampi


Ik hou van wokgerechten omdat ze zo gemakkelijk en snel te bereiden zijn, je kan er veel verschillende kanten mee uit, en het is bovenal nog eens super lekker en gezond.

Vandaag maken we een gezond wokgerecht met scampi!
Wat we hiervoor nodig hebben:


✓ 150 g scampi
✓ 1 handje Broccoliroosjes (ter grootte van een dikke duim)
✓ 1 wortel
✓ 1 stronkje witloof
✓ 1 handje sojascheuten
✓ 1 handje witte kool
✓ 2 el dieprvieserwtjes
✓ 1/2 tomaat
✓ een beetje gehakte peterselie
✓ 1 handje spirelli (volkoren)
✓ 1 el tomatenpuree
✓ 1 el zonnebloemolie
✓ 2 kl kippenkruiden


We laten de scampi een halfuurtje op voorhand ontdooien in koud water, we pellen deze en ontdoen ze van hun darmkanaal.
Om te weten hoe dit precies in zijn werk gaat: check deze video.
Intussen zetten we ook onze wokpan op een hoog vuur.

Op een apart vuur zetten we een klein potje voor de spirelli.
Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je onmiddellijk de pasta toevoegen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd.

Een gloeiend hete wok is noodzakelijk om optimaal te kunnen wokken.
Terwijl jouw wokpan warmte krijgt, snij je de groenten in fijne blokjes, ook de 1/2 tomaat kan je nu al versnijden in kleine blokjes.

Doe vervolgens de zonnebloemolie in de wok, en zorg ervoor dat de wok overal zonnebloemolie heeft gezien; door bijvoorbeeld met een keukenpenseel de olie te verdelen.
Het eventueel “teveel” aan olie giet je hierbij terug uit de wok in een potje.
Voeg hierna de scampi toe en schroei deze mooi dicht met – nog steeds – het hoogste vuur.

Wanneer de scampi mooi gekleurd zijn (kort bakken), haal je ze uit de wok en zet ze opzij in een apart kommetje.
Vervolgens is het tijd om de groenten toe te voegen. (wacht nog even met de tomaat, de erwtjes, en de sojascheuten)
Geef de wok de gelegenheid om terug op temperatuur te komen; ga er op dit ogenblik niet in roeren.

Als je merkt dat het begint te bakken, kan je af en toe roeren in wok.
Let erop dat het zeker niet verbrand of aanzet.
Na ongeveer 2 minuten is het ok om de tomaat, de tomatenpuree, en de erwtjes (recht uit de diepvriezer) eraan toe voegen.

Laat het vuur nog steeds op volle kracht staan en voeg een half glas water toe, kruid af met de kippenkruiden, en voeg eveneens de sojascheuten toe.
Nu is het – als alles goed is – eveneens het moment aangebroken om ook de spirelli af te gieten, en toe te voegen aan de rest van de wok.
Laat dit geheel 1 minuut doorkoken, en voeg vervolgens de scampi toe aan het wokgerecht.

Serveer dit gerecht tot slot in een diep bord, en werk af met de gehakte peterselie.

Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *