Gestoomde kabeljauw met spinazie & erwten


We zetten vandaag nog eens kabeljauw op het menu.
Samen met wat spinazie & erwten, en heerlijke “bistro mini-krieltjes” .

De volgende ingrediënten hebben we hiervoor nodig:


✓ 150 g kabeljauwfilet
✓ 200 g verse spinazie
✓ 1 ui
✓ een handvol “bistro mini-krieltjes” met paprika (zakje supermarkt)
✓ 1 tomaat
✓ 2 el erwten (diepvries)
✓ 1 klein teentje look
✓ 2 snuifjes kruidenzout
✓ 1 kl olijfolie


We starten met een pot op het vuur te zetten om de kabeljauw te stomen.

Het water hiervoor kook je sneller met een waterkoker.
Intussen schillen we ook al de ui, de tomaat, en de look, en snijden deze in fijne stukjes.

Als je het heet water vervolgens in de warme pot giet, zetten we er daarna een vergiet bovenop waarin we de kabeljauw leggen.
Kruid nu de vis af met het kruidenzout, en zet hier bovenop een deksel.
Let wel geregeld op de gaartijd van de vis, want dit kan vrij snel gaan.

Zet ondertussen een andere pot op het vuur, en doe hierin de olijfolie.
Zorg ervoor dat de olie goed verdeeld is over de bodem van de pot. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Voeg de ui, tomaat en de lookstukjes toe aan de pot met olijfolie.

Stoof rustig aan (niet kleuren), en voeg de spinazie toe wanneer de uien glazig zijn.
De hoeveelheid spinazie lijkt veel, maar eens gestoofd zal dit sterk in volume afnemen.
Laat enkele minuten goed aanstoven, kruid af met peper en kruidenzout, voeg nu de diepgevroren erwten toe, en roer nog eens goed door.
Door de warmte zullen de erwten onmiddellijk ontdooien en garen.

Wanneer de vis gaar is, haal je hem voorzichtig met een keukenspatel uit het vergiet, en leg je deze op een bord.
De aardappelen zijn reeds gegaard; stop ze in een kommetje en warm op in de microgolfoven (2 min)
Dresseer vervolgens de groenten en de aardappelen bij de vis.

Werk ten slotte af met wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *