Geroosterde groentesoep met gerookte kalkoenblokjes


Vandaag eens iets anders dan onze traditionele groentesoepen.
We gaan een beetje de zuiderse toer op, met een experiment aan mediteraanse smaken: Geroosterde groentesoep met gerookte kalkoenblokjes.

Hoe beginnen we eraan?


✓ 3 krielaardappelen
✓ 1 rode paprika
✓ 2 wortelen
✓ 1 ui
✓ 2 teentjes look
✓ 1 el tellofix (magere groentebouillon, hier te koop)
✓ 1 kl gerookt paprikapoeder
✓ 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
✓ 1 el olijfolie
✓ 1 blik tomatenblokjes
✓ 1 handje platte peterselie
✓ 4 l verse kippenbouillon (hoe je dit zelf maakt, vindt je hier)
✓ 100 gerookte kalkoenblokjes


We starten met onze oven voor te verwarmen op 170° C.

We nemen er onze groenten bij, we maken deze schoon, en we snijden deze in grove stukken.
Ook het teentje look mag je schoonmaken en zo fijn mogelijk hakken, het andere teentje houden we opzij.

De aardappelen hoeven we niet te schillen. We wassen ze grondig en snijden ze eveneens in grove stukken.
Schik de groenten met de aardappelen en de gehakte look in een ovenschaal, kruid af met de tellofix, het gerookt paprikapoeder en de Provençaalse kruiden, en doe er 1 el olijfolie over.
Meng alles goed onder elkaar, voeg de tomatenblokjes en een klein scheutje water toe, en zet in de oven voor 60 minuten.
Wanneer de groenten een 50 minuten in de oven zitten, zetten we een pot op het vuur, zodat deze goed warm kan worden.

Na tien minuten mogen de groenten worden toegevoegd bij de hete pot.
Nadien vullen we aan met verse kippenbouillon tot je een goede verhouding hebt groenten-vocht.
Breng dit intussen aan de kook.
Laat dit nu kort opkoken, zet er vervolgens de mixer in, en kruid af met peper en zout. (indien nodig)

Laat nog even opkoken, en serveer de soep in een soepbord of kommetje.
Werk af met de kalkoenblokjes en de platte peterselie, en wat peper van de molen.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *