Gehakte look


(Knof)look is een ingrediënt waarvan geweten is dat het goed is voor hart en bloedvaten.
Het zou zelfs een zuiverende werking hebben.

Ik gebruik het dan ook zeer graag, maar dan vooral omdat het voor mij ook nog eens erg lekker smaakt in vele gerechten.
Ook al ben ik me er van bewust dat het een bepaalde geur met zich mee brengt die minder aangenaam is voor mensen die géén look hebben gegeten; ikzelf ben helemaal gek op look.

Wat ik minder leuk vind, is het feit dat ik nooit een ganse bol look gebruik, maar slecht 1 of enkele teentjes.
Met als resultaat dat na enige tijd de rest van de bol uitdroogt, of slecht wordt.
Verder is het telkens pellen, snijden, en persen of pletten van een teentje look nu niet bepaald 1 van mijn favoriete bezigheden.

Vandaar dat ik steeds meerdere bollen in 1 keer koop, en deze meteen verwerk zodat het gebruiken achteraf gemakkelijker wordt.
Ik haal alle teentjes uit de bollen, leg ze 1 voor 1 op een snijplank, leg het lemmet van mijn groot keukenmes erop, en ik geef er een flinke tik op.
Op die manier valt de look als vanzelf uit zijn velletje.
Deze handeling doe ik met alle teentjes.

Alle schoongemaakte teentjes stop ik vervolgens in de hakmolen, en laat deze volle snelheid draaien.
Deze fijngehakte look kan vervolgens in een plastic potje, en zo de diepvriezer.

Wanneer ik look nodig heb in een bepaald gerecht, breek ik een stukje diepgevroren look af uit het potje, en ik verwerk dit vervolgens rechtstreeks in mijn gerecht.
Zonder gedoe


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *