Gegrilde zalm met groentenmix


Vandaag staat er vis op het menu; zalm om precies te zijn.

Zalm is een vette vis, en zit boordevol gezonde omega 3 vetzuren die goed zijn voor je lichaam.
Probeer daarom toch regelmatig ook eens (vette) vis op het menu te zetten; het is nog superlekker ook!

Voor ons gerecht van vandaag hebben we de volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 zalmmoot (zonder vel, +/- 150 g)
✓ 1 handje zilvervliesrijst
✓ 1 wortel
✓ 1/2 ui
✓ 1 tak selder
✓ 1/2 rode paprika
✓ 1 kl gedroogde dragon
✓ 1 el gehakte peterselie
✓ 1/2 groenten-bouillonblokje (mager)
✓ 2 kl arachideolie


We starten met onze vis op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze al op kamertemperatuur kan komen.
Na een 20 minuten zetten we een grillpan en 2 potjes op het vuur, zodat deze goed warm kunnen worden.

We warmen eveneens al wat water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in een warme pot giet, kan je er onmiddellijk de rijst bij doen.
Vergeet hierbij geen zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 20 minuutjes)

We schillen onze  ui, en hakken deze in fijne blokjes. (brunoise)
Intussen doen we  1 kl olie in de andere pot, en we zorgen er voor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Voeg de ui toe, en start met het schillen van de wortel, en het schoonmaken van de paprika en de selder.

Snij vervolgens alle groenten fijn, en doe deze bij de intussen mooi aangestoofde ui.
Laat alles nu een 3-tal minuten verder stoven, en voeg dan 1/3 glas water, het 1/2 bouillonblokje, alsook de dragon toe.
Kruid dit geheel vervolgens af met peper en zout.

Doe 1 kl arachideolie in de hete grillpan, en zorg er ook hier voor dat de olie een verdeeld is over de pan.
Leg de zalm de pan, en schroei deze mooi dicht. (tip: draai een kwartslag voor een mooi ruit-effect)
Laat vervolgens de vis garen op een lager vuur, maar hou goed in de gaten dat hij niet overgaar wordt.

Wanneer de rijst klaar is, kan je deze afgieten door een fijne zeef.
Schik alles nu samen op een bord, met een ruime portie groenten.

Werk de zalm tot slot af met een beetje grof zeezout, peper van de molen, en de gehakte peterselie.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *