Gegrilde tonijn met groene asperges & paprikasaus


We maken nog eens een visje vandaag: gegrilde tonijnsteak.
Ditmaal met groene asperges & paprikasaus: een super combinatie!

Voor dit gerecht hebben we volgende ingrediënten nodig:


✓ 1 tonijnsteak (150 g)
✓ 2 uien
✓ 2 el quinoa
✓ 1 bussel groene asperges
✓ 1 teentje knoflook
✓ 1 tak bleekselder
✓ 1 gele paprika
✓ 1 rode paprika
✓ 1 wortel
✓ 2 blokjes magere groentebouillon
✓ 1 blik tomatenblokjes
✓ 1 el paprikapoeder
✓ 3 kl olijfolie


We starten met de vis op voorhand uit de koelkast te halen, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
Na een half uurtje mag je een grillpan en 3 potten op het vuur zetten om voor te verwarmen.

Doe 1 kl olijfolie in de hete grillpan, en zorg ervoor dat de olie mooi verdeeld is over de pan. (gebruik desnoods een keukenpenseel)
Leg de tonijn in de pan, en schroei dit aan elke zijde mooi dicht.
Tip: draai de vis een kwartslag, voor een mooi ruit-motief!

Als de vis mooi is dicht geschroeid, wikkel je hem in zilverpapier en leg je deze vervolgens opzij op een warm plekje bij het fornuis.

Schil de ui, en snij in fijne blokjes. (brunoise)
Doe de tweede kl olijfolie in een pot, en zorg ervoor dat de bodem van de pot overal olijfolie heeft gehad.
Voeg nu de ui toe, en fruit aan, terwijl je de overige groenten (behalve de asperges en 1 ui) schilt en in grove stukken snijdt. (snijwijze maakt niet uit, we gaan de saus straks mixen)
Deze groenten mogen nu bij de ui, en mag je mee aanstoven.

Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe, alsook 1 blik water, het paprikapoeder, en 1 bouillonblokje.
Stoof dit mee aan, en roer geregeld goed door zodat het bouillonblokje zeker goed gesmolten is.
Na ongeveer 20 minuten, zijn de groenten gaar.
Zet er nu de mixer in, en mix tot je een gladde saus bekomt.

We warmen eveneens al 1 l water op met een waterkoker.
Als je dit heet water vervolgens in de warme pot met de ui giet, kan je hierbij onmiddellijk de quinoa toevoegen.
Vergeet hierbij niet wat zout toe te voegen, en let op de gaartijd. (ongeveer 12 minuten)
Check na het koken ook hier de kruiding, en kruid eventueel bij met zout en peper.

Schil de tweede ui, en snij in fijne blokjes.
Doe de derde kl olijfolie in een pot, en zorg ervoor dat de bodem van de pot overal olijfolie heeft gehad.
Voeg nu de ui toe, en fruit aan, terwijl je de asperges in gelijke stukken snijdt.

De asperges mogen nu bij de ui, en mag je mee aanstoven.
Voeg een half glas water toe en het tweede bouillonblokje, laat een tiental minuten pruttelen, en roer geregeld door.
Check de kruiding, en kruid eventueel bij met peper en zout.

Schik vervolgens de quinoa, de asperges, en de saus met daarop de tonijn op een bord.
Werk af grof zeezout, en peper van de molen, en dien op.


Enjoy!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *